Rólunk

20181030_130544_edited_round

Antal-Váradi Judit-Anna vagyok, autodidakta üvegfestő és képzőművész

„Én hiszek a kézimunka szívderítő erejében, utánozhatatlan bájában. Hiszem, hogy nekünk magyaroknak nem a tömegtermelés, hanem a kézműipar a jövendőnk. Amíg ember él a földön, egyéni lesz ízlése, értékes az ötlete, és soha az ötletek és ízlés egyéni játékát gyár nem tudja úgy tükrözni, mint a kézimunka.”(T.K.)

2012-ben próbálkoztam először üvegfestéssel és azóta nincs megállás. Szinte minden nap megfestődik egy üveg a kezem alatt. Az évek során az üvegfestés mellett a porcelán, kerámia és fafestést is kitanultam. Műhelyemben még most is minden nap a tanulás és a fejlődés jegyében telik el.

Termékeim a saját és a megrendelőim elképzelése alapján születnek meg és fellelhetőek úgy az erdélyi, mint a határon túli otthonokban is.Természetesen mindehhez szükségem olyan szakemberekre is, akik az elképzeléseim alapján a legjobb minőségben készítik el nekem az alapanyagokat. Az évek során még nem volt olyan kérés/megrendelés, megvalósítanivaló “álom”, melyet ne sikerült volna teljesíteni úgy üvegből mint fából, vagy ezeknek az ötvözetéből.

Termékeim legkedveltebb mintái a népművészeti minták/motívumok, a gyermekek világa, de számtalan egyéb mintával és motívummal dolgoztam már. Virág, mandala, állatvilág, természet vagy fénykép alapján is készültek már termékek.

Születésemtől fogva vonzódom a népi hagyományokat őrző motívumokhoz, a szép és minőségi kézimunka iránt. Ezért életcélom, hogy a hagyományokat őrizzem és ápoljam őket a modern világban.

Minden termékem kézi munkával, a legjobb tudásom és meglátásom szerint, a minőség jegyében készül. Ellentétben a tömeggyártású termékekkel, termékeim egyediek és látványosak, mondhatni nincs két egyforma darab.